Magnesium de regisseur van het lichaam

 

Wat is magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor uw gezondheid.

U heeft immers dit mineraal nodig om in leven te kunnen blijven. Uw lichaam bevat ongeveer 20 tot 30 gram magnesium. Het overgrote deel daarvan – 60 procent – is terug te vinden in uw botten. De rest wordt aangetroffen in het bloed, lichaamsvocht, hart en spieren. Dat magnesium zo belangrijk is voor het goed functioneren van uw lichaam, blijkt wel uit het feit dat dit mineraal meer dan 300 enzymen aanstuurt. Dit zijn speciale eiwitten die er voor zorgen dat allerlei processen in uw lichaam goed verlopen. Daarbij moet u o.a. denken aan het vrijmaken van energie uit voeding, het goed functioneren van de spieren, een verhoogde weerstand tegen stress en de versterking van concentratie en geheugen.

Magnesium is belangrijk voor de opbouw van de botten en het behoud van een stevig skelet. Het staat inmiddels vast, dat vrouwen die aan osteoporose lijden minder magnesium in de botten hebben dan gezonde vrouwen. Dit is gemakkelijk te verklaren. Magnesium zet vitamine D om in een actieve vorm die nodig is voor een goede opname van calcium in de botten. Daarnaast activeert dit mineraal het enzym alkalische fosfatase. Dit eiwit ondersteunt de vorming van nieuwe calciumkristallen in het botweefsel. Maar er is nog een reden om naast calcium ook magnesium in te nemen voor het behoud van sterke botten. Wanneer er uitsluitend calcium wordt ingenomen, signaleert het lichaam een overschot aan dit mineraal. Vervolgens wordt er calcium aan de botten onttrokken, waardoor deze zwakker worden. Dit proces kan voorkomen worden door altijd calcium in combinatie met magnesium in te nemen.

Wat is de rol van magnesium in de spieren

Magnesium wordt in het lichaam altijd samen met Calcium aangetroffen. Ook in het spierweefsel. Daar fungeren ze als elkaars tegenpolen. Deze mineralen werken elkaar dusdanig tegen, dat de spierbalans goed wordt gehouden. Dus dat groepen spiervezels rusten, terwijl andere groepen zich samentrekken. Magnesium is het ontspannende component in het spierweefsel. En Calcium regelt het samentrekken van de spiervezels. Moderne voeding bevat vaak weinig Magnesium en veel Calcium. Er ontstaat een ‘kalkoverschot’ in het spierweefsel, waardoor de vezels de neiging hebben om zich aan te spannen. Daardoor kan de werking van de spieren verstoord worden. Met als gevolg dat er niet alleen spierkrampen ontstaan, maar ook andere klachten als stijve spieren en onrustige benen. Daarom is het belangrijk om extra Magnesium te gebruiken om zowel overdag als ’s nachts spierkrampen te voorkomen.

 • Magnesium helpt bij stress en spanningen
 • Magnesium geeft meer energie
 • Magnesium helpt bij spierkrampen en onrustige benen (restless legs)

Veel voorkomende symptomen van een magnesium te kort:

 • Rusteloze benen
 • Onrustig ooglid
 • Vastzittende schouders, nek en  rug
 • Pijnlijke spieren en gewrichten

Magnesium is een basisbehoefte

Zoals we water en zuurstof nodig hebben om te kunnen leven, kan ons lichaam ook niet zonder magnesium. Dit mineraal wordt ook wel 'de vonk van het' genoemd.

Elke cel in ons lichaam heeft magnesium nodig. Magnesium is betrokken bij meer dan driehonderd enzymatische processen in het lichaam waaronder de energie productie, en ontgiften via de lever.

 • Magnesium is bijvoorbeeld onmisbaar voor de werking van de hartspier.
 • Magnesium remt aanmaak van bloedstolsel, verdunt het bloed en ontspant de bloedvaten
 • Magnesium helpt bij de vorming van tanden en kiezen.
 • Magnesium bevorderd een goede darmwerking.
 • Ook voor onze hersenfunctie is magnesium  (o.a. samen met Zink) zeer belangrijk. Het speelt een grote rol bij het bestrijden van depressies.
 • Magnesium is essentieel voor de ontspanning in de spieren, als het evenwicht calcium/magnesium verstoord is ontstaat er teveel spanning in de spieren en dat geeft een strak en pijnlijk gevoel.
 • Artrose is de meest voorkomende reumatische ziekte. Artrose heeft betrekking op de bewegende delen van het lichaam. Bij artrose gaat het kraakbeen, dat tussen de botten in zit achteruit. Het kraakbeen wordt dunner en zachter. Met die verminderde kwaliteit van kraakbeen wordt het bot dat direct onder het kraakbeen zit vervormd. Zichtbare knobbels kunnen zo ontstaan. Die knobbels doen veel pijn omdat ze de zenuwen beknellen. Artrose is dus uiteindelijk niet alleen een ziekte van het kraakbeen maar van het hele bot.

  Wanneer het lichaam lijdt aan magnesiumgebrek, probeert het dit tekort te dekken door het element te onttrekken aan magnesiumrijke structuren, zoals het beenvlies. Deze onttrekking van magnesium aan de gewrichten brengt de ontwikkeling van artrose ingang.

  Zorg dat het lichaam voldoende magnesium binnenkrijgt, het is onmisbaar voor het kraakbeenweefsel.

  Boek 4 afspraken voor een magnesium behandeling en krijg de 5e gratis.                                                                                            Thuis kunt u de pijnlijke gewrichten s’ morgens en s’ avonds of naar behoefte inwrijven met magnesium gel. Deze gel 15 tot 20 minuten laten inwerken en eventueel afdekken, je kunt daarna afspoelen.
  Wanneer men heel veel pijn heeft kan met ook een kompres met magnesium gel maken, deze werkt zeer effectief niet alleen bij Artrose maar ook bij Jicht, Kneuzingen of spierverrekkingen.

Ervaar zelf het effect van Magnesium met de behandelingen

 

Magnesium arrangement bestaat uit:

* Voetbad met magnesiumvlokken

* Behandeling van voeten en handen met magnesium souplesse

* rug, schouder en nek behandeling

Een weldaad voor lichaam en geest.

Ook leuk om cadeau te geven!