𝑴𝒂𝒈𝒏𝒆𝒔𝒊𝒖𝒎 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒔𝒆𝒖𝒓 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒍𝒊𝒄𝒉𝒂𝒂𝒎

 

Wat is magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor uw gezondheid.

U heeft immers dit mineraal nodig om in leven te kunnen blijven. Uw lichaam bevat ongeveer 20 tot 30 gram magnesium. Het overgrote deel daarvan – 60 procent – is terug te vinden in uw botten. De rest wordt aangetroffen in het bloed, lichaamsvocht, hart en spieren. Dat magnesium zo belangrijk is voor het goed functioneren van uw lichaam, blijkt wel uit het feit dat dit mineraal meer dan 300 enzymen aanstuurt. Dit zijn speciale eiwitten die er voor zorgen dat allerlei processen in uw lichaam goed verlopen. Daarbij moet u o.a. denken aan het vrijmaken van energie uit voeding, het goed functioneren van de spieren, een verhoogde weerstand tegen stress en de versterking van concentratie en geheugen.

Magnesium is belangrijk voor de opbouw van de botten en het behoud van een stevig skelet. Het staat inmiddels vast, dat vrouwen die aan osteoporose lijden minder magnesium in de botten hebben dan gezonde vrouwen. Dit is gemakkelijk te verklaren. Magnesium zet vitamine D om in een actieve vorm die nodig is voor een goede opname van calcium in de botten. Daarnaast activeert dit mineraal het enzym alkalische fosfatase. Dit eiwit ondersteunt de vorming van nieuwe calciumkristallen in het botweefsel. Maar er is nog een reden om naast calcium ook magnesium in te nemen voor het behoud van sterke botten. Wanneer er uitsluitend calcium wordt ingenomen, signaleert het lichaam een overschot aan dit mineraal. Vervolgens wordt er calcium aan de botten onttrokken, waardoor deze zwakker worden. Dit proces kan voorkomen worden door altijd calcium in combinatie met magnesium in te nemen.

Wat is de rol van magnesium in de spieren

Magnesium wordt in het lichaam altijd samen met Calcium aangetroffen. Ook in het spierweefsel. Daar fungeren ze als elkaars tegenpolen. Deze mineralen werken elkaar dusdanig tegen, dat de spierbalans goed wordt gehouden. Dus dat groepen spiervezels rusten, terwijl andere groepen zich samentrekken. Magnesium is het ontspannende component in het spierweefsel. En Calcium regelt het samentrekken van de spiervezels. Moderne voeding bevat vaak weinig Magnesium en veel Calcium. Er ontstaat een ‘kalkoverschot’ in het spierweefsel, waardoor de vezels de neiging hebben om zich aan te spannen. Daardoor kan de werking van de spieren verstoord worden. Met als gevolg dat er niet alleen spierkrampen ontstaan, maar ook andere klachten als stijve spieren en onrustige benen. Daarom is het belangrijk om extra Magnesium te gebruiken om zowel overdag als ’s nachts spierkrampen te voorkomen.

 • Magnesium helpt bij stress en spanningen
 • Magnesium geeft meer energie
 • Magnesium helpt bij spierkrampen en onrustige benen (restless legs)

Veel voorkomende symptomen van een magnesium te kort:

 • Rusteloze benen
 • Onrustig ooglid
 • Vastzittende schouders, nek en  rug
 • Pijnlijke spieren en gewrichten

Magnesium is een basisbehoefte

Zoals we water en zuurstof nodig hebben om te kunnen leven, kan ons lichaam ook niet zonder magnesium. Dit mineraal wordt ook wel 'de vonk van het leven' genoemd.

Elke cel in ons lichaam heeft magnesium nodig. Magnesium is betrokken bij meer dan driehonderd enzymatische processen in het lichaam waaronder de energie productie, en ontgiften via de lever.

 • Magnesium is bijvoorbeeld onmisbaar voor de werking van de hartspier.
 • Magnesium remt aanmaak van bloedstolsel, verdunt het bloed en ontspant de bloedvaten
 • Magnesium helpt bij de vorming van tanden en kiezen.
 • Magnesium bevorderd een goede darmwerking.
 • Ook voor onze hersenfunctie is magnesium  (o.a. samen met Zink) zeer belangrijk. Het speelt een grote rol bij het bestrijden van depressies.
 • Magnesium is essentieel voor de ontspanning in de spieren, als het evenwicht calcium/magnesium verstoord is ontstaat er teveel spanning in de spieren en dat geeft een strak en pijnlijk gevoel.
 • Artrose is de meest voorkomende reumatische ziekte. Artrose heeft betrekking op de bewegende delen van het lichaam. Bij artrose gaat het kraakbeen, dat tussen de botten in zit achteruit. Het kraakbeen wordt dunner en zachter. Met die verminderde kwaliteit van kraakbeen wordt het bot dat direct onder het kraakbeen zit vervormd. Zichtbare knobbels kunnen zo ontstaan. Die knobbels doen veel pijn omdat ze de zenuwen beknellen. Artrose is dus uiteindelijk niet alleen een ziekte van het kraakbeen maar van het hele bot.

  Wanneer het lichaam lijdt aan magnesiumgebrek, probeert het dit tekort te dekken door het element te onttrekken aan magnesiumrijke structuren, zoals het beenvlies. Deze onttrekking van magnesium aan de gewrichten brengt de ontwikkeling van artrose ingang.

  Zorg dat het lichaam voldoende magnesium binnenkrijgt, het is onmisbaar voor het kraakbeenweefsel.

  Boek 4 afspraken voor een magnesium behandeling en krijg de 5e gratis.                                                                                            Thuis kunt u de pijnlijke gewrichten s’ morgens en s’ avonds of naar behoefte inwrijven met magnesium gel. Deze gel 15 tot 20 minuten laten inwerken en eventueel afdekken, je kunt daarna afspoelen.
  Wanneer men heel veel pijn heeft kan met ook een kompres met magnesium gel maken, deze werkt zeer effectief niet alleen bij Artrose maar ook bij Jicht, Kneuzingen of spierverrekkingen.

Ervaar zelf het effect van Magnesium met de behandelingen.

 

𝑴𝒂𝒈𝒏𝒆𝒔𝒊𝒖𝒎 𝑷𝒂𝒌𝒌𝒊𝒏𝒈 (infrarooddeken)

Infraroodstralingen dringen diep door in het lichaam en verwarmen het lichaam van binnenuit. De straling en de warmte verwijden de bloedvaten, openen de poriën en bevorderen daardoor de opname van magnesium via de huid. 

Helpt pijn en ontsteking verminderen!

Heb je last van stijfheid, spier en/of gewrichtspijnen word je behandeld tegen fibromyalgie, chronische pijn, reuma, reumatoïde artritis of een gerelateerde aandoening?

Het regelmatig gebruik van een infrarooddeken kan een waardevolle aanvulling om pijn te verlichten en de ontstekingen helpen verminderen!

 

𝑽𝒐𝒐𝒓𝒅𝒆𝒍𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝑴𝒂𝒈𝒏𝒆𝒔𝒊𝒖𝒎 𝑷𝒂𝒌𝒌𝒊𝒏𝒈:

Verbetert de slaapkwaliteit;

Vermindering van vastgezette stress in het lichaam en geest;

Verwijding van haarvaatjes en hart- en bloedvaten;

Verbetering van de bloedcirculatie in verschillende weefsels;

Bevordering van een goede nierfunctie en lymfatische circulatie;  

Bevordering van de afvoer van afvalstoffen via ontlasting, urine en zweet;

Verhoging van de kerntemperatuur en stimulering van zweten;  

Geleidelijke verbetering van de huidkwaliteit en -functie;  

Stimulering van vetverbranding;  

Ondersteuning van het immuunsysteem;

Versnelling van het herstel van lichaamscellen en afbraak van zieke cellen;

Vermindering van melkzuur in spieren na zware training.

 

𝑴𝒂𝒈𝒏𝒆𝒔𝒊𝒖𝒎 𝒃𝒆𝒉𝒂𝒏𝒅𝒆𝒍𝒑𝒍𝒂𝒏

Magnesium Behandelplan (3 weken)

Het behandelplan

 • Magnesiumpakking
 • Magnesiumvoetbad
 • Magnesiummassage
 • Magnesiumpillen

Magnesium pakking

Week 1

Naast het verkwikkende effect van een pakking, maken we gebruik van de krachtige re-mineraliserende werking. Een pakking met magnesium gel zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid. Tijdens de pakking wordt magnesiumgel aangebracht op het hele lichaam. Wellnessmassage Epe (Magnesium-Forever) gebruikt ‘pure’ magnesiumgel van het eigen merk. De magnesiumchloride is afkomstig uit de Zechsee en tot een gel gemaakt.. Deze gel bevat een hoge concentratie magnesiumchloride (30%). Magnesium wordt op deze manier direct via de huid opgenomen in de lichaamscellen.

Na afloop van de pakking kunt u kiezen tussen een magnesiummassage van 30, 40 of 60 minuten.

Voor thuis krijgt u magnesiumvlokken mee. Hiermee maakt u 2x per week een voetbad.

Na twee weken

Er volgt nu een tweede pakking. Na overleg bekijken we of de resultaten in overeenstemming zijn met de verwachtingen. Indien nodig kunnen we de behandelingen aanvullen met magnesium pillen.

Na vier weken

Vier weken na de start van het behandelplan volgt er een evaluatie van de behandelingen en bespreken we of een vervolgbehandeling nodig is. Deze eventuele vervolgbehandeling heeft als doel het lichaam te onderhouden om klachten te voorkomen.

Tarieven

Pakking € 57.50

Massage 30 minuten € 35

Massage 45 minuten € 47.50

Massage 60 minuten € 57.50

Magnesiumvlokken 2 kg (16 voetbaden) € 21.75

Magnesiumvlokken 4 kg (32 voetbaden) € 35,95

Pot Magnesium Compex 180 capsules € 38,85

Pot Magnesium Compex 360 capsules € 73,65

 

Een Magnesium arrangement bestaat uit:

* Voetbad met magnesiumvlokken

* Behandeling van voeten en handen met magnesium souplesse

* rug, schouder en nek behandeling

Een weldaad voor lichaam en geest.

Ook leuk om cadeau te geven!